Hlavní obsah

Šéf BBC byl ve funkci dva měsíce, odchází s ročním platem 450 000 liber

Novinky, BBC,
Londýn
Aktualizováno

Generální ředitel britské rozhlasové a televizní stanice BBC George Entwistle, který v sobotu rezignoval kvůli skandálům, dostane roční plat ve výši 450 000 liber, což je v přepočtu asi 13,5 miliónu korun. To pobouřilo konzervativního předsedu kulturního výboru Johna Whittingdala. Chce vědět, proč si BBC myslí, že je to adekvátní.

Foto: Andrew Winning , ČTK/AP

Bývalý ředitel BBC George Entwistle oznamuje rezignaci.

Článek

"Hodně lidí by mohlo být velmi překvapeno, že někdo, kdo byl ve funkci tak krátkou dobu a pak odstoupil za takovýchto okolností, by měl odejít s 450 000 librami z příspěvků koncesionářů," řekl Whittingdale.

I jeho labouristická zástupkyně Harriet Harmanová tvrdí, že je to "neoprávněné".

Trust BBC uvedl, že se na výplatě ročního platu domluvil s Entwistlem v rámci ukončení jeho pracovního poměru. "Odráží to skutečnost, že bude pomáhat BBC s prací, zejména při dvou vyšetřováních (sexuálního zneužívání ze strany Savileho a spol.)," řekl.

Falešné obvinění politika

BBC otřásá aféra s falešným obviněním vysokého konzervativního politika Alistaira McAlpina ze zneužívání dětí. Člověk, který s tvrzením přišel, posléze uvedl, že se zmýlil. Stanice ale informaci odvysílala.

Ředitel BBC George Entwistle přiznal, že v den, kdy se vysílala reportáž, se na televizi nedíval a že nečetl ani článek, který popíral nepravdivá tvrzení v reportáži.[celá zpráva]

Entwistle zrušil pořad Newsnight, který obvinění odvysílal. Tentýž pořad naopak loni neodvysílal relaci, ve které se ukázalo, že bývalý moderátor BBC Jimmy Savile zneužíval mladistvé. [celá zpráva]

Rezignovala šéfka zpravodajství

V pondělí rezignovali na svou funkci i šéfka zpravodajství Helen Boadenová a její zástupce Steve Mitchell. Jejich odchod bude oficiálně potvrzen během několika hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám