Hlavní obsah

Londýnská policie prodává sídlo Scottland Yardu

Londýn

Scottland Yard bude na prodej. Londýnská metropolitní policie plánuje prodat své ústředí kvůli tomu, že musí šetřit.

Foto: Profimedia.cz

Budova Scotland Yardu v Londýně

Článek

Zpravodajský server BBC informoval, že vedení policie v úterý představilo londýnským radním plány na prodej New Scottland Yardu, jak zní oficiální název sídla. Kromě svého proslulého velitelství chce policie prodat také řadu dalších stanic po celé britské metropoli. Prodej pěti z nich již byl schválen.

Starosta Boris Johnson dal vedení policejního sboru nelehký úkol ušetřit do roku 2015 půl miliardy liber (asi 15,5 miliardy korun). To si podle zástupce šéfa Scottland Yardu Craiga Mackeye vyžádá prodej až třetiny nemovitého majetku metropolitní policie. Momentálně vlastní po Londýně zhruba 700 nemovitostí.

Proto byla policie nucena sáhnout i ke krajnímu kroku a její vedení se nejspíš bude ze své tradiční adresy stěhovat. "New Scottland Yard nás stojí 11 miliónů liber ročně a v současnosti by vyžadoval investici dalších 50 miliónů," citovala BBC Mackaye.

Londýnští policisté chtějí prý hledat úspornější a modernější budovy.

Své původní sídlo uvedla metropolitní policie do provozu v roce 1829, od té doby se ale dvakrát přestěhovala. V současné budově, která se stejně jako minulá dvě sídla nachází na území centrální čtvrti Westminster, má své ústředí od roku 1967.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám