Hlavní obsah

Němka si vozila z Česka domů pervitin, dostala 2,5 roku

Berlín

Soud v německé spolkové zemi Durynsko poslal na 2,5 roku do vězení ženu, která z Česka do Německa pašovala pervitin. Podle obžaloby 22letá dívka kvůli nákupu drog navštívila Česko 68krát, napsal portál otz.de.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena se k činu nepřiznala, během procesu nicméně připustila, že se to tak "zhruba" stalo. Na výpravu do Česka ji v roce 2010 zlákala kamarádka, která vybrala stavební spoření své dcery, aby dvojice měla počáteční kapitál na nákup drog.

Dvojice jezdila do českého pohraničí nedaleko Johanngeorgenstadtu, který leží asi 20 kilometrů od Karlových Varů. V Česku ženy kupovaly nejčastěji 20 gramů pervitinu, který si dělily.

„Svůj podíl jsem z půlky spotřebovala, druhou půlku rozprodala v (durynské) Geře," řekla dívka. Gram zmíněné návykové látky pořídila za 25 eur, v Německu ho pak prodala za 100 eur.

Podle obžaloby žena jezdila drogu do ČR kupovat každý týden, takže nákupů by mělo být 68. Podle ženy je ale skutečné číslo nižší, protože v zimě se kvůli sněhu jezdilo méně často.

Německá policie po celé zemi hlásí znepokojující nárůst užívání českého pervitinu v příhraničních spolkových zemích, jako jsou Bavorsko či Sasko.

Reklama

Výběr článků

Načítám