Hlavní obsah

Matka se čtyřmi dětmi zahynula v plamenech, požár domku zřejmě kdosi založil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Rodinný dům v britském městě Harlow v noci na pondělí zachvátil požár. Zemřela matka rodiny a čtyři její děti. Páté dítě utrpělo vážné popáleniny a bojuje v nemocnici o život. Policie má podezření, že oheň kdosi úmyslně založil. Informovaly o tom stanice BBC a agentura PA.

BEZ KOMENTÁŘE: V rodinném domě uhořela matka se čtyřmi dětmi

 
Článek

„Viděla jsem, jak ze zčernalého okna šlehají plameny, a zavolala jsem na tísňovou linku. Hasiči už ale byli na cestě,“ popsala sousedka Sharon Pavey, jež uvedla, že rodina se do domu nastěhovala teprve nedávno.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči a policie na místě požáru

Hasiči k domu dorazili okolo 1:45 hodin místního času (2:45 SELČ). Plameny šlehaly z dveří domu. Dvojice chlapců ve věku 13 a 6 let, 11letá dívka a jejich matka byli na místě prohlášeni za mrtvé. Dvě další děti ve věku 3 a 9 roků skončily v nemocnici s vážnými popáleninami. Jedno z nich později zemřelo.

„V tuto chvíli vyšetřujeme, zda oheň někdo nezaložil úmyslně,“ potvrdil zástupce policie hrabství Essex Rob Vinson. Hasiči totiž po příjezdu na nedalekém parkovišti objevili také hořící auto, které ale rodině nepatřilo.

Při požáru utrpěl lehčí popáleniny také jeden muž. Není jasné, zda se jedná o otce rodiny. Policie oznámila, že ten nebyl v době požáru doma.

Reklama

Výběr článků

Načítám