Hlavní obsah

Italská vláda odvolala vedení města kvůli napojení na mafii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská vláda nechala v úterý rozpustit městskou radu v Reggiu Calabria kvůli obavám, že radní měli vazby na tamní mafii. Podle serveru BBC News je to vůbec poprvé, co byla kvůli spojitosti s organizovaným zločinem rozpuštěna celá rada města, které je správním střediskem některého z italských regionů.

Foto: Profimedia.cz

Reggio Calabria

Článek

Podle italských úřadů dlouho panovalo podezření, že se kalábrijská mafie 'Ndrangheta snaží získat vliv na radní v Reggiu Calabria. Dohady posílilo zatčení jednoho z městských radních, který udržoval se zločineckou organizací úzké styky.

Italská ministryně vnitra Anna Maria Cancellieriová prohlásila, že bylo třeba zastavit "nákazu", tedy prorůstání mafie do vedení kalábrijské metropole. O svůj úřad tak přišel starosta města a spolu s ním i zbývajících 30 radních.

Obyvatelé Reggia Calabria si nové radní zvolí až za 18 měsíců. Do té doby povede město trojice komisařů, které vláda jmenovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám