Hlavní obsah

Bývalý voják vyřezal kříž do hrudi své matky, uznali mu schizofrenii

Novinky,
Sheffield

Na doživotí byl v Sheffieldu odsouzen 32letý bývalý voják Scott Hobson, který byl nasazen v Kosovu. Svou matku nechal ležet mrtvou v bytě s 80 ranami. Protože však u něj byla prokázána schizofrenie, skončil v přísně střežené psychiatrické klinice, napsal list Daily Mail. K činu se přiznal.

Foto: Profimedia.cz

Soud v britském Sheffieldu

Článek

Hobson svou matku zavraždil letos 18. května ráno. To ráno si jeho otec všiml, že syn, jehož stav se v posledním měsíci zhoršil, je výrazně agresivní. Matka pak zavolala lékaře. Pravděpodobně právě tento čin rozběsnil syna, který jí uštědřil osmdesát ran a vyřízl do hrudi kříž. Zkrvavený pak vyběhl na ulici.

Tělo ženy nalezl u zadního vchodu v sedm ráno šokovaný soused. Chodci pak kvůli Hobsonovi ve zkrvavených šatech zavolali policii. Když jej zadrželi na místě činu, řekl: „Víte, já to tak nemyslel.“

Poslední měsíc se podle svědků Hobsonova psychika zhoršovala. Silný piják se dva dny před vraždou bezdůvodně smál sám sobě v hospodě. Když den před brutálním útokem vedl svou tříletou dceru Evu na hřiště, začal křičet a rozplakal se.

Hobson, který byl nasazen v Kosovu, měl dlouhodobé deprese, které ještě zhoršovalo pití a kouření marihuany.

Jeho matka dva týdny před smrtí ukončila chemoterapii.

Reklama

Výběr článků

Načítám