Hlavní obsah

Průjmem se nakazily čtyři tisíce dětí na východě Německa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Nejméně čtyři tisíce dětí se na východě Německa tento týden nakazily střevní infekcí. Kvůli vlně onemocnění, jehož příčinu hygienici stále hledají, musela být uzavřena i některá školní a předškolní zařízení. Nejvíce nemocných hlásí spolkové země, které jsou blízko českým hranicím - Sasko, Durynsko a Braniborsko, napsala v pátek DPA.

Foto: Profimedia.cz

Bakterie salmonely enteritidis

Článek

Nakazilo se také několik dospělých. Nemoc ale podle lékařů většinou probíhá bez vážnějších následků. Děti trpí zvracením a průjmem.

Hygienici zatím neúspěšně pátrají po příčině, která mohla epidemii způsobit. Nejpravděpodobnější je, se nakazily jídlem, protože ve velké části postižených škol provozovala jídelny stejná společnost.

Odborníci mají za to, že infekci mají zřejmě na svědomí noroviry nebo salmonely. Noroviry způsobují záněty žaludku a tenkého střeva, které se rychle šíří. Bakterie rodu salmonela způsobují o něco vážnější salmonelózu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám