Hlavní obsah

Němka se přiznala k vraždě pěti novorozenců, bála se, že ji opustí manžel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flensburg
Aktualizováno

Osmadvacetiletá Němka z šlesvicko-holštýnského Husumu se přiznala, že zabila pět svých dětí. Uvedla to v pátek vrchní státní zástupkyně z Flensburgu Ulrike Stahlmannová-Liebeltová na tiskové konferenci. Zabití prvních dvou přiznala až poté, co ji policie vyzvala, aby poskytla svou DNA, a až posléze přiznala i zabití dalších tří dětí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Žena se přihlásila na policii ve Flensburgu sama, aby poskytla sliny pro test DNA kvůli dlouho nevyřešeným případům vražd novorozenců. Přiznala, že zabila dvě své děti v letech 2006 a 2007. Poté se přiznala i k dalším vraždám svých dětí. Zabila je prý ve strachu, že jinak ji opustí manžel.

Tělo novorozené holčičky bylo nalezeno v roce 2006 ve starém papíru v třídírně sběru v Ahrenshöftu v Severním Frísku. O rok později bylo objeveno tělo dalšího novorozence na odstavném parkovišti u spolkové silnice 201 poblíž Silberstedtu, uvedl web časopisu Spiegel. Pitvy prokázaly, že se obě děti narodily živé.

Vyšetřovatelé ji však podezřívali ze zavraždění ještě dalších třech novorozenců, jejichž těla našli ve sklepě domu v Husumu, ve kterém žila. Podle obviněné manžel nevěděl, že je těhotná.

Pár přitom vychovává dvě děti ve věku osmi a deseti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám