Hlavní obsah

V Polsku si metanol v lahvích z Česka vyžádal už šest obětí

Právo, PM
Varšava
Aktualizováno

V Polsku zemřel v úterý na otravu metanolem 52letý muž, který podle své rodiny popíjel pančovaný alkohol z Česka. Zahynula i 44letá žena, která byla hospitalizovaná o 6. září. Jde o pátou a šestou oběť otrav metanolem v Polsku v poslední době.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Toxikologické testy potvrdily, že na otravu metanolem zemřel 52letý muž z pohraničního Kietrza,“ oznámila ve čtvrtek mluvčí nemocnice v Kedezierzyně Kožlu Adriana Nurzyňská. Dodala, že pacienta s těžkou otravou převezli do nemocnice v bezvědomí v neděli. Podle příbuzných pil alkohol z České republiky, která sousedí s Opolským vojvodstvím.

Zemřela i 44letá žena z města Tychy ve Slezském vojvodství, která byla hospitalizovaná s otravou metanolem už 6. září, její stav byl kritický. Popíjela alkohol s prvními dvěma oběťmi v Polsku.  [celá zpráva]

Na otravu metanolem v posledních dnech zemřeli i dva muži u Tarnovských hor a Hornické Dombrovky.

Od vypuknutí metanolové aféry zemřelo v Polsku na otravu pančovaným alkoholem šest lidí.

Polsko zakázalo prodej alkoholických nápojů z České republiky kromě piva a vína předminulou neděli. Od té doby úředníci zkontrolovali více než 10 000 obchodů, velkoobchodů a restauračních zařízení.

Testy v laboratoři prošlo téměř sto vzorků alkoholu, metanol v nepovoleném množství nebyl v žádném z nich. Nebezpečně mnoho této látky naopak obsahovala láhev alkoholu, kterou si jistý muž koupil v Česku a kterou přinesl hygienikům k prověření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám