Hlavní obsah

Opilec v autě svištěl Moskvou rychlostí 200 km/h, srazil sedm lidí

– Moskva

Sedm mrtvých a čtyři zraněné si vyžádala silniční nehoda v Moskvě, kde opilý řidič ve dvousetkilometrové rychlosti nezvládl řízení svého vozu a najel do lidí na zastávce. Většinu obětí tvoří podle médií mladé dívky a chlapci, kteří se nejspíše vraceli ze sobotního vyučování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Silně podnapilý řidič nehodu přežil. V nemocnici jej nyní chrání policejní stráž před hněvem pozůstalých. Hrozí mu až devět let odnětí svobody. Jeho spolucestující vyvázla s pohmožděnou nohou.

Nehoda se podle serveru NEWSru.com odehrála nedaleko luxusního obytného bloku, kde má premiér Dmitrij Medvěděv soukromý byt.

Na místo tragédie se dostavili i policejní náčelníci, kteří o 24 hodin dříve uspořádali v noční Moskvě preventivní akci "nestřízlivý řidič". Hlídky zadrželi 169 šoférů, kteří řídili pod vlivem alkoholu.

Obdobná tragédie se odehrála v okolí Moskvy v červenci, kdy opilá řidička srazila sedm chodců, kteří nocí kráčeli k zastávce; zahynulo tehdy pět lidí včetně sedmileté holčičky. Se 24letou řidičkou začal soud tento týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám