Hlavní obsah

Britka si vyvolala potrat týden před porodem, jde na osm let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leeds

Na osm let poslal v pondělí do vězení soud v Leedsu 35letou Saru Cattovou, která si vyvolala potrat ve čtyřicátém týdnu těhotenství, uvedla v pondělí televize SkyNews. Bála se, že otcem nenarozeného dítěte může být její milenec, přitom byla vdaná a měla dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Anton před soudem v Leedsu

Článek

Vysoký trest zdůvodnil soudce Justice Cooke tím, že „vzala dítěti život a její čin se pohybuje mezi zabitím a vraždou“.

Cattová, která měla s manželem dvě děti, otěhotněla znovu v roce 2009. Domnívala se, že přišla do jiného stavu s milencem, se kterým měla vztah už sedm let. Proto chtěla jít na potrat, mezitím však uplynul 24. týden těhotenství, do kdy je jeho přerušení ve Spojeném království legální. Začala proto na internetu pátrat po možnosti nelegálního potratu nebo po preparátu, který potrat vyvolá.

Nakonec si objednala z Bombaje lék, který má vyvolat potrat. Přišel jí, když byla v 38. týdnu těhotenství, a vzala si ho v květnu, když byla ve 40. týdnu těhotenství.

Zadržena byla v září 2010 a následně ji policie opakovaně vyslýchala. Původně tvrdila, že byla na legálním potratu na klinice Marie Stopesové, ale pak se přiznala, že si potrat vyvolala sama.

Přípravek si vzala, když byl její zákonitý manžel pryč. Uvedla, že chlapec, kterého potratila, byl mrtvý, nehýbal se a ani nedýchal. Dodala, že jeho tělo pohřbila, ale zatím neukázala kam. Právě absence těla oběti byla velkou komplikací pro vyšetřovatele.

Cattová se už dříve vzdala jednoho dítěte, v roce 1999 ho dala k adopci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám