Hlavní obsah

Polští celníci zadrželi 160 litrů nekolkovaného alkoholu z Česka

Varšava

Polští celníci v pátek zadrželi v Těšíně 160 litrů nekolkovaného alkoholu. Převážela ho do Polska tři česká auta. Informoval o tom polský server gazeta.pl, podle něhož český alkohol má možná na svědomí nedávnou smrt mladé ženy v Polsku.

Foto: Celní správa

Ilustrační foto

Článek

Celníci odeslali alkohol do laboratoří, kde budou odborníci zkoumat, zda zabavená lihovina neobsahuje jedovatý metylakohol, další detaily zatím celní správa nesdělila.

V pátek vyslovila podezření na přítomnost smrtícího alkoholu z Česka i rodina ženy, která na otravu metylalkoholem zemřela 5. září v okrese Kluczbork v Horním Slezsku.

Žena ve věku 35 let zemřela po oslavě, na které se podávala zřejmě pančovaná vodka "Helsinki" koupená na tržišti.

Lahve s padělanou vodkou "Helsinki" objevili čeští celníci v nelegální výrobně alkoholu letos v létě na severní Moravě, upozornil portál gazeta.pl.

Na večírku, kde se vodka podávala, se otrávily i dvě další osoby, které byly hospitalizovány a podařilo se je zachránit. O zdravotních následcích či vyšetřování původu alkoholu gazeta.pl mlčí.

Reklama

Související články

Otravy metanolem mají 19. oběť

Na otravu metanolem zemřelo v ČR už 19 lidí. Moravskoslezští policisté nalezli v pátek dopoledne mrtvou 66letou ženu. Testy potvrdily, že se otrávila. Uvedl to...

Výběr článků

Načítám