Hlavní obsah

Kvůli neznámému bílému prášku evakuovali konzulát USA v Berlíně

Berlín

Americký konzulát v Berlíně musel být evakuován poté, co se u několika zaměstnanců objevily dýchací potíže. Jako jejich možný zdroj byl označen podezřelý bílý prášek, který byl objeven na oddělení víz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli neznámému bílému prášku evakuovali konzulát USA v BerlíněVideo: Reuters

 
Článek

Podle serveru Focus Online byl prášek v pase a dokumentech muže albánského původu, který přišel na vízové oddělení. Následně si pracovnice, která s mužem jednala, stěžovala na dýchací potíže. Potíže se údajně objevily i u dalších lidí a jedna osoba byla dokonce hospitalizována. Podle médií cítili poškození také kovovou pachuť v ústech.

Na konzulátu zasahovali záchranáři ve speciálních ochranných oblecích, podle agentury AP však uvnitř budovy žádnou nebezpečnou látku neobjevili.

Vyšetřovatelé nyní budou chtít zjistit, zda se nejednalo o teroristickou akci související s útoky muslimského obyvatelstva proti americkým ambasádám v Libyi, Egyptě a Jemenu. Protestující muslimy pobouřil brakový americký film zobrazující proroka Mohameda jako proutníka a vraždícího maniaka.  Při vypálení konzulátu v libyjském Benghází zahynul americký velvyslanec. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám