Hlavní obsah

Masakr britských Iráčanů u francouzského jezera měl svědka

Novinky,
Grenoble

K objasnění vraždy tří členů irácké rodiny s britským občanstvím a francouzského cyklisty u jezera Annecy může pomoci náhodný svědek. Pachatele ale neviděl, uvedla televize Sky News.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Četníci u zátarasu na silnici vedoucí k místu činu

Článek

Listu Le Parisien řekl 41letý turista Philippe D., který procházel lesem Combe d´Ire, co viděl a slyšel: „Bylo to jako ve filmu. V jedné z těch televizní sérií, kde vše začíná vraždou, až na to, že tentokrát jsme herci byli my a neměli jsme dálkové ovládání, abychom přepnuli program.“ Při vraždě bylo vypáleno 25 ran. [celá zpráva]

„Okamžitě jsem pochopil, oč jde,“ dodal muž, který dopadl lépe než jiný svědek, kterého vrah zastřelil dvěma ranami do hlavy. Stejně popravil Saada al-Hilliho, jeho ženu a tchýni.

Svědek prohlásil, že neviděl nikoho přicházet lesem a že vrah nebo vrazi unikli po klikaté cestičce, která vedla přímo na silnici.

Masakr Britů ve Francii: v autě našli čtyři zastřelené lidi a dvě těžce zraněné dívkyVideo: Novinky/Reuters

Ve své výpovědi uvedl, že si všiml, že dva dna před vraždou se rodina přesunula z jednoho kempu do druhého.

Podle nizozemského páru, který tábořil poblíž zavražděných, chtěla rodina al-Hilliho strávit týden v tříhvězdičkovém kempu Village Camping Eurotop v St. Joriozu, kam přijela v sobotu 1. září. V pondělí však překvapivě odcestovala a utábořila se v nedalekém, kempu Le Solitaire du Lac. Poblíž byla rodina zavražděna. Přežily jen dvě dcery, čtyřletá Zeena, která se skrývala pod sukněmi mrtvé matky a babičky [celá zpráva], a sedmiletá Zainab, která byla těžce zraněna bitím do hlavy a střelou do ramene a do neděle byla v umělém spánku. [celá zpráva]

Policisté s ní už krátce hovořili, nyní čekají, až jim lékaři umožní výslech.

Reklama

Výběr článků

Načítám