Hlavní obsah

Za čtyřnásobnou vraždou ve Francii mohly být rodinné spory o peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Za vraždou tří Britů a jednoho Francouze by podle jedné z hypotéz vyšetřovatelů mohly být rodinné spory. Rodinu a francouzského cyklistu, který ke zločinu připletl náhodou, někdo zabil ve středu u jezera Annecy na východě Francie. Řádění střelce přežily dvě malé dívky, jedna z nich se osm hodin skrývala pod mrtvým tělem své matky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie odváží z místa činu auto, ve kterém byly nalezeny obětiVideo: Reuters

 
Článek

Oběti našel jiný cyklista na horské silnici. Muž a dvě ženy leželi v autě, cyklista o kousek dál.

Podle předběžné identifikace je jasné, že tři mrtví pocházejí z jedné rodiny - jde o padesátiletého Brita iráckého původu Saada al-Hilliho, jeho manželku a tchyni. Rodina žila v hrabství Suurey.

Policie má v plánu výslech čtyřletého děvčátka, které je v nemocnici s těžkým šokem, jiná zranění ale nemá. Její sedmiletá sestra je vážně zraněna a je v umělém spánku v nemocnici v Grenoblu.

Foto: ČTK/AP

Polciista na místě činu u francouzské obce Chevaline

Státní zástupce připustil, že se mimo jiné pracuje i s hypotézou, že za vraždou mohly stát rodinné spory o peníze. "Zdá se, že se oběť a její bratr hádali o peníze, alespoň taková je informace od britských policistů," řekl AFP státní zástupce Eric Maillaud.

BBC uvedla, že se zabitý dohadoval s bratrem o majetek rodičů po loňské smrti otce. Ve hře byl mimo jiné i dům ve Španělsku.

Rodinný přítel BBC také řekl, že spory propukly poté, co dům v britském Claygate připadl zabitému.

Policisté bratra oběti na dálku vyslechnou, řekl francouzský vyšetřovatel Eric Maillaud.

Vražda byla podle něj provedena neuvěřitelně brutálně, vyloučil ale, že by šlo o profesionální práci, ač se to původně zdálo. "Všechny oběti byly střeleny do hlavy. Je jasné, že někdo chtěl zabíjet," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám