Hlavní obsah

Masakr Britů ve Francii: v autě našli čtyři zastřelené lidi a dvě těžce zraněné dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V osobním autě BMW s britskou registrační značkou nalezla ve středu policie u francouzského jezera Annecy na východě země čtyři zabité osoby. Na místě byly nalezeny i dvě těžce zraněné dívky.

Masakr Britů ve Francii: v autě našli čtyři zastřelené lidi a dvě těžce zraněné dívkyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Na mrtvé upozornil úřady náhodně projíždějící cyklista.

Tři ze čtyř zabitých jsou britští občané, uvedla BBC s odvoláním na vyšetřovatele Erica Maillauda. Ten dodal, že je jisté, že zabitý asi padesátiletý Saad al-Hilli byl otcem britské rodiny, která byla v oblasti na dovolené.

V BMW byly tři mrtvoly, kromě muže na předním sedadle ještě dvě ženy na zadním sedadle - Hilliho manželku a její matku. Poblíž ležel zabitý cyklista, místní obyvatel.

Holčička ležela osm hodin pod těly obětí

Nalezeny byly i dvě dívky, čtyřletou holčičku našli až osm hodin po nálezu těl obětí, pod nimiž ležela. Druhá osmiletá, která byl postřelena mimo vůz, je stále v kritickém stavu. Vrtulník ji převezl do nemocnice v Grenoblu. Zatím zůstává naživu, i když se už objevila zpráva, že svým zraněním podlehla. To později Maillaud popřel.

Policisté našli u vozidla velké množství nábojnic, což naznačuje, že střelba byla poměrně hustá.

Policie zmobilizovala na 60 pracovníků a také vrtulník, který zkoumal okolí zločinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám