Hlavní obsah

Násilí na Kavkazu trvá, letos si vyžádalo 300 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na ruském severním Kavkazu bylo od počátku roku zabito asi 200 povstalců a přes 230 jich bylo zadrženo. Při útocích rebelů zahynulo přes 100 příslušníků bezpečnostních jednotek a více než 200 jich utrpělo zranění. V pondělí o tom podle agentury RIA Novosti informovala ruská prokuratura.

Článek

Úřady na severním Kavkazu evidují za letošek 326 teroristických akcí, což je téměř 90 procent všech takovýchto zločinů v rámci celého Ruska. Nejhorší je situace v Dagestánu, kde státní instituce a úředníci čelí útokům rebelů nejčastěji. Od začátku roku přišlo při atentátech v této ruské republice o život 25 civilistů a 110 jich utrpělo zranění.

Rusko se skoro dvacet let potýká s radikálními islamisty, kteří na severním Kavkazu chtějí vybudovat islámský stát. Ze základen ukrytých v horách prakticky denně podnikají útoky proti místním bezpečnostním složkám.

Reklama

Související témata:

Související články

V Dagestánu zabíjela bývalá herečka

Sebevražedný atentát v severokavkazském Dagestánu, při němž v úterý zahynulo sedm lidí, spáchala bývalá divadelní herečka a tanečnice break dance Aminat...

Výběr článků

Načítám