Hlavní obsah

Fico považuje za nepřijatelné přiznání poslance, že zkusil heroin

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Slovenský poslanec za liberální stranu Svoboda a Solidarita (SaS) Martin Poliačik přiznal, že v mládí zkusil i tvrdé drogy. Slovenský premiér Robert Fico to označil za překročení veškerých mezí únosnosti ve vztahu k veřejnosti.

Foto: Archiv, Právo

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

„Je to něco, na co by měl politický systém reagovat, protože k užívání tvrdé drogy se přiznal ústavní činitel. To není žádný chlapec z ulice, který se přiznal k tomu, že si píchá heroin. Ústavní činitel otevřeně přiznal, že tvrdá droga je součástí jeho života,“ upozornil Fico.

Některá vyjádření poslance označil premiér za propagaci drog.

Poliačik v rozhovoru pro deník Sme přiznal, že když v 90. létech minulého století organizoval diskotéky a koncerty v Považské Bystrici, zkusil i tvrdé drogy. „Octl jsem se v prostředí doslova zamořeném drogami. V mém okolí na drogy doplatilo mnoho lidí. Chtěl jsem vědět, proč to dělají, tak jsem jednou zkusil pervitin i heroin. Neoslovilo mě to, ale díky tomu jsem dokázal posoudit, proč je to lákavé a pochopil jsem, co v tom lidé hledají,“ uvedl v rozhovoru poslanec.

Poslanec SaS konstatoval, že „čistý heroin je pro tělo v zásadě neškodná věc, respektive ani zdaleka není natolik škodlivý jako ten, do něhož jsou míchány různé příměsi.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám