Hlavní obsah

Řidič srazil cyklistu, naložil ho do auta a vyhodil u hnojiště

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Otřesně se zachoval zatím neznámý řidič, který nedaleko slovenského města Piešťany srazil autem 57letého cyklistu. Místo aby mu poskytl pomoc nebo přivolal záchranáře, naložil těžce zraněného muže do vozu a vyložil ho na opuštěné silnici u družstevního hnojiště. Policie zatím po bezohledném řidiči neúspěšně pátrá.

Řidič na Slovensku těžce zranil cyklistuVideo: TV Markíza

 
Článek

Těžce zraněný muž měl štěstí, že ho našel náhodný kolemjdoucí, který přivolal pomoc. „Otec má rozbitou lebku, otok mozku, zlomená a prasklá žebra, pohmožděné plíce a zlomenou pánev,“ řekla deníku Plus jeden deň dcera cyklisty. Zraněný muž leží na jednotce intenzivní péče trnavské nemocnice. Lékaři vyloučili možnost, že by si zranění mohl způsobit pádem z kola.

Případ se stal minulé úterý, ale slovenská média o něm informovala až nyní. Cyklista v inkriminovaný den v podvečer vyrazil na svou pravidelnou vyjížďku. „Otce našli na opuštěném místě, mimo jeho obvyklé trasy, kde nebyly žádné stopy po havárii. Museli ho tam dovézt,“ dodala dcera.

„Událost vyšetřujeme jako dopravní nehodu a zahájili jsme trestní stíhání ve věci ublížení na zdraví,“ uvedl trnavský policejní mluvčí Michal Hanus.

Cyklistova rodina je z chování řidiče zděšena. „Je to bestie v lidské kůži. Když už otce srazil, měl zavolat záchranku, a ne odvléct ho na místo, kde ani nejezdí auta. Bezcitný řidič otce zvěrským způsobem vyhodil u hnojiště, aby umřel,“ říká dcera.

Není vyloučeno, že řidič nebyl sám, protože zraněný muž je 184 centimetrů vysoký a váží 90 kilogramů. Je proto otázkou, zda by s jeho bezvládným tělem dokázal manipulovat jeden člověk.

   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám