Hlavní obsah

Tygr zabil ošetřovatelku v zoo v Kolíně nad Rýnem

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Tygr v sobotu před polednem zaútočil v zoo v Kolíně nad Rýnem na 43letou ošetřovatelku. Utrpěla natolik vážná zranění, že krátce po převozu do nemocnice zemřela. Tygr po útoku utekl z výběhu a musel ho zastřelit ředitel zoo.

Foto: Profimedia.cz

Hrozilo nebezpečí, že se tygr dostane mezi návštěvníky. Ilustrační foto

Článek

Podle policie tygr ženu napadl kolem poledne. Poté se mu otevřeným průchodem podařilo utéct z výběhu do vedlejšího skladu. Tam jej zabil ředitel zahrady, aby se zvíře nedostalo do dalších částí areálu. Mířil na něj otevřeným střešním oknem, u něhož hrozilo, že se jím může kočkovitá šelma dostat ven.

„Ředitel zoo měl správnou zbraň pro tento úkol,“ řekl podle webu Local policejní mluvčí s tím, že policisté nemají vhodné zbraně ke střelbě na tygra. Zoo naopak mají pro podobné případy pušky na velká zvířata velké ráže.

Ředitel zoo Theo Pagel pak řekl: „Je to nejčernější den mého života." Dodal, že ošetřovatelka neměla být ve výběhu spolu s tygrem.

Podle policie zřejmě nebyl elektronický bezpečnostní zámek správně nastaven, a proto se tygr mohl dostat do skladu.

Zoologická zahrada byla kvůli útěku tygra zčásti uzavřena. Policie odvedla do bezpečí návštěvníky i zaměstnance. Část jich byla v šoku, útok viděla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám