Hlavní obsah

Na Ukrajině zadrželi pašeráky, kteří vybudovali tunel na Slovensko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinští tajní policisté zadrželi na Krymu dvojici mužů, kteří jsou podezřelí, že se podíleli na vyhloubení tunelu mezi Ukrajinou a Slovenskem. Tím pašeráci nejméně rok převáželi neproclené a nezdaněné zboží. Tunel dlouhý 700 metrů se podařilo objevit v červenci.

Foto: TVNoviny.sk

Slovenský policista vstupuje do tunelu u hranice s Ukrajinou.

Článek

Podezřelá dvojice původem ze Zakarpatské oblasti si podle zprávy ukrajinských vyšetřovatelů pronajala dům v krymské Jevpatoriji, kde byli oba muži zadrženi. Jejich sledování trvalo měsíc, uvedla bez dalších podrobností policie.

Tunel pod slovensko-ukrajinskou hranicí sloužil hlavně k pašování cigaret. Vybaven byl i kolejemi pro jednodušší přesun zboží. Při jeho odhalení policisté zadrželi přes 13 000 kartonů tabákových výrobků.

Pod slovenskou hranicí odhalili před několika týdny tunel, pašovaly se jím cigarety z UkrajinyVideo: TVNOVINY.sk

Na slovenské straně tunel ústil v podnikatelském areálu mezi obcemi Vyšné a Nižné Nemecké, na ukrajinské v soukromé usedlosti na předměstí Užhorodu. [celá zpráva]

Podle informace ukrajinských médií patřila dříve usedlost příslušníkovi ukrajinské kontrarozvědky SBU, který před osmi lety objekt získal a krátce nato prodal. Kupcem se podle tisku stal jistý místní podnikatel, který po objevení tunelu Užhorod opustil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám