Hlavní obsah

Šíření fotek s nahým princem Harrym zabránil Buckinghamský palác

Londýn
Aktualizováno

Britský tisk vyhověl tlaku královské rodiny a neotiskl fotky, na nichž je nahý vnuk královny Alžběty II. Harry. Ani bulvární listy nepoužily princovy kompromitující snímky pořízené v Las Vegas, uvedla ČTK.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry

Článek

Fotografie ve středu zveřejnil americký bulvár a záhy se rozšířily po internetu. Pořídil je svým mobilem jeden z účastníků večírku. Nahý Harry zezadu objímá vysvlečenou dívku svírající v ruce biliárové tágo. Bulvár za dvě fotky zaplatil asi 10 000 liber (zhruba 300 000 korun), napsal server Daily Telegraph.

Královská rodina ještě ve středu v noci podle portálu intervenovala u mediální komise. Potvrdil to její mluvčí. Buckinghamskému paláci se nelíbilo, že bylo narušeno princovo soukromí a žádala zákaz šíření fotografií.

Britské listy vyhověly, ale většina deníků zdůraznila paradox, že snímky jsou volně přístupné na serverech mnohých zahraničních médií. "Tyto fotky vidí milióny lidí na internetu, ale královský palác je zakazuje v Británii," napsal The Daily Mail.

Sedmadvacetiletý Harry byl na soukromé cestě. Mluvčí jeho čin bagatelizoval slovy, že prostě jen potřeboval „upustit páru“.

Večírek se udál minulý pátek v hotelu Encore, kde noc stojí v přepočtu až 150 000 korun. Daily Telegraph napsal, že vyvolal vážné pochybnosti, zda je Harry schopen reprezentovat náležitě britskou panovnici, jeho babičku Alžbětu II. Podle něj byli v hotelu i princovi ochránci a incident vzbudil otázky, zda by neměli v budoucnu v případě podobných událostí zakročit.

Armádního pilota Harryho také čeká po návratu domů nepříjemný pohovor s nadřízenými na jeho základně Wattisham v hrabství Suffolk za porušení předpisů.

Princ Harry zaujal kontroverzním chováním už dříve, před lety se na jedné oslavě objevil v nacistické uniformě.

Reklama

Výběr článků

Načítám