Hlavní obsah

Po napadení u ní propukla degenerativní porucha, násilník ale nemůže být souzen

Londýn

Liknavost britských vyšetřovatelů a neshody mezi policií a prokuraturou způsobily, že násilník, po jehož útoku u 18leté ženy vypukla degenerativní nervová porucha, zůstane nepotrestán. O případu informoval v úterý list Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Brutální útok na ulici natočily bezpečnostní kamery

 
Článek

„Ten muž chodí pořád venku a mohl by něco udělat jiným lidem,“ upozornila matka dnes 21leté Nikki Brewerové.

Tu napadl opilý 31letý muž v dubnu 2009 na ulici v Colchesteru. Brewerová se ohradila proti tomu, že opilec urážel její kamarádku. Následně dostala silnou ránu pěstí do obličeje a poroučela se k zemi.

Od té doby trpí chronickou bolestí zad a často potřebuje kolečkové křeslo. Lékaři jí diagnostikovali degenerativní nervovou poruchu, kterou podle nich zřejmě spustilo napadení.

Policie nemohla pachatele dlouho vypátrat, a tak se v září 2010 obrátila prostřednictvím televize BBC na diváky, aby jí pomohli. Letos v lednu byl násilník konečně zadržen. Policie jej obvinila pouze z napadení a nikoliv například z ublížení na těle. To znamená, že muž vůbec nebude souzen. V případě napadení je totiž vedeno zkrácené soudní řízení, kdy obviněný musí stanout před soudem do půl roku, což se nestalo.

Z pochybení se vzájemně viní policie a prokuratura. Policisté se brání poukazem na zprávu, že zranění napadené nebyla vážná. Případ navíc podle nich zastavila prokuratura. Ta to popírá a navíc tvrdí, že jí vyšetřovatelé nedodali důkazní materiál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám