Hlavní obsah

Žena bojující o dceru se saúdským princem Sattamem záhadně vypadla z okna

Novinky,
Paříž

Francouzská média v neděli naznačila, že čtvrteční smrtelný pád 35leté Candice Cohen-Ahninové nemusí být nešťastnou náhodou, jak policie původně uvedla. Podle tisku se snažila uniknout něčemu nebezpečnému. Listu Daily Telegraph to ale policie odmítla potvrdit.

Candice Cohen-Ahninová

Článek

Advokát Cohen-Ahninové Laurence Tarquiny-Charpentier řekl, že smrt „vypadá jako druh nehody“. „Co mohu říci, je, že to nebyla sebevražda,“ řekl právník a dodal: „Byla to žena, která byla opravdovou bojovnicí a velmi pozitivní osoba, která chtěla vidět svou dceru Aju v půlce září. To byla její největší motivace.“

Cohen-Ahninová se snaží od roku 2008 získat dceru Aju, kterou drží její otec, saúdský princ Sattam. Žena se s princem seznámila v Londýně a v listopadu 2001 se jim narodila dcera Aja. Vztah pokračoval až do roku 2006, kdy princ oznámil, že si musí vzít sestřenici, ale matka jeho dcery může být jeho druhou ženou. To Francouzka odmítla.

Když pak Cohen-Ahninová v roce 2008 souhlasila, že prince navštíví, byla podle svých slov hned zamčena v paláci v Rijádu a obviněna úřady, že je muslimkou, která konvertovala k judaismu, což se v Saúdské Arábii trestá i smrtí. Když jednou služka zapomněla zamknout dveře, utekla na francouzské velvyslanectví, domů se ale vrátila bez dcery.

Letos v lednu pařížský soud rozhodl, že princ musí předat dceru do péče matky a měsíčně na ni přispívat deseti tisíci eury. Princ to odmítal, a jednou dokonce řekl: „Bude-li to potřeba, stejně jako bin Ládin odejdu a ukryji se s Ajou v horách.“

Po obtížných jednáních se ale podařilo zlepšit vztahy, takže měla matka šanci se v půlce září s dcerou setkat.

Reklama

Výběr článků

Načítám