Hlavní obsah

Zemřel nezaměstnaný Ital, který se demonstrativně zapálil v Římě

Řím

Na následky těžkých popálenin zemřel v neděli nezaměstnaný Ital, který se 11. srpna zapálil v Římě před budovou parlamentu. Rozhodl se tak podle agentury Reuters vyjádřit své zoufalství z toho, že nemůže sehnat řádnou práci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtyřiapadesátiletý Angelo di Carlo byl vdovec a měl vážné finanční potíže poté, co před léty ztratil zaměstnání a od té doby sehnal práci jen občas a vždy jen na krátký pracovní úvazek.

Podle policistů se muž na náměstí Piazza Montecitorio nejdříve polil hořlavinou, kterou si s sebou přinesl v plastové lahvi, a pak se zapálil. Přes rychlý zákrok policie utrpěl popáleniny na 85 procentech těla.

Jeho smrt je podle Reuters zatím poslední z vlny sebevražd v Itálii v uplynulých měsících, které souvisejí s finančními problémy obyvatel v důsledku přetrvávající ekonomické krize a zvyšující se nezaměstnanosti v zemi.

V březnu se pokusil stejným způsobem spáchat sebevraždu sedmadvacetiletý muž, který se polil benzinem a zapálil před radnicí v severoitalské Veroně. Podle všeho proto, že nedostával plat a dostal se do neřešitelné situace.

Těžké popáleniny si prý letos způsobil také osmapadesátiletý muž, který se zapálil v autě před finančním úřadem v Boloni. Tamější úředníci totiž zamítli jeho odvolání proti příkazu zaplatit tisíce eur daňového nedoplatku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám