Hlavní obsah

Princ William zachránil šestnáctiletou surfařku se svým vrtulníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princ William pilotoval ve čtvrtek večer helikoptéru v rámci mise RAF na záchranu mladé dívky, která se ocitla v nesnázích během surfování na velšském pobřeží. William, který je druhým v pořadí v linii následníků britského trůnu, byl vyslán v rámci své vojenské služby s vrtulníkem Sea King na základě volání o pomoc, o kterou požádali jiní surfaři, kteří viděli, že se dívka již sama nedostane ke břehu.

Foto: Profimedia.cz

Princ William už zachraňoval i námořníky z potápějící se lodi.

Článek

„Měla odřeniny a bylo velmi chladno, upadla do šoku a hodně se nalokala vody. Měla na moři vážné potíže, ale nakonec i velké štěstí,“ uvedl jeden ze členů záchranného týmu. Vévoda z Cambridge (princův titul) pak ještě provedl rychlé pátrání po o tři roky mladší sestře zachráněné dívky, která zůstala na pobřeží osamocená.

Hledání bylo však po chvíli zastaveno, protože dívka byla mezitím v pořádku nalezena. Obě sestry pak byly předány do Bangor Hospital, ale jsou údajně již zcela v pořádku.

Letový poručík Wales - princův „titul“ v RAF - je velitelem záchranných misí od května, kdy byl přidělen na základnu v Anglesey. Služba ho nyní odděluje často nejen od novomanželky. Mimo jiné se nemohl podle Daily Telegraphu účastnit závěrečného ceremoniálu olympijských her.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám