Hlavní obsah

Na hranicích mezi Slovenskem a Ukrajinou objevili další pašerácký tunel

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Mezi ukrajinskou obcí Mali Slemenci a slovenskou vesnicí Veľké Slemence objevila policie další pašerácký tunel. O tunelu informovala v pátek slovenská média s odvoláním se na ukrajinské zdroje.

Foto: tvnoviny.sk

Za tímto plotem našli vchod do tunelu.

Článek

Server tvnoviny.sk napsal, že vchod do tunelu měl být na ukrajinské straně umístěn v jednom z místních obchodů. Ukrajinské a slovenské orgány pátrají po osobách, které se na výstavbě tunelu mohly podílet. Zatím není jasné, zda byl tento tunel používán k pašování, nebo byl pouze ve výstavbě.

Ukrajinská média tvrdí, že podobných pašeráckých tunelů je mezi Ukrajinou a Slovenskem vybudovaných víc, jen ještě nebyly policií objeveny.

Minulý měsíc objevili policisté 700 metrů dlouhý pašerácký tunel, kterým se do schengenského prostoru pašovali lidé, ale především cigarety. V tunelu po kolejích dokonce jezdil vláček se 16 vagóny, který měl vlastního strojvedoucího. Ten před výjezdem na slovenské straně zazvonil a dveře se otevřely. [celá zpráva]

Pod slovenskou hranicí odhalili před několika týdny tunel, pašovaly se jím cigarety z UkrajinyVideo: TVNOVINY.sk

Tunel začínal v Užhorodu ve sklepě rodinného domu a ústil v ohrazeném prostoru skladu dřeva na polích mezi obcemi Vyšné a Nižné Nemecké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám