Hlavní obsah

Mercedesy ukrajinského prezidenta nechtějí jezdit na místní benzín

– Kyjev

Nečekaným výsledkem skončila prověrka služebního autoparku ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče, kterou provedli pracovníci jeho kanceláře. Několik luxusních prezidentských mercedesů se vůbec nepodařilo nastartovat. Podle informací ukrajinského odborného tisku byl příčinou nekvalitní benzin.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč

Článek

Nízkou kvalitu paliva odhalila expertíza, na kterou byly vzorky benzinu okamžitě odeslány. Podle kyjevského časopisu Něftěrynok obsahovalo palivo škodlivé příměsi v až překvapivé koncentraci. "Kdyby Němci věděli, co se u nás do jejich aut lije, vyhlásili by Ukrajině válku," poznamenal časopis.

Na Ukrajině se každoročně prodá kolem deseti miliónů tun benzinu a nafty. Až 40 procent z tohoto množství podle médií neodpovídá normám. Po dodavateli benzinu do prezidentských automobilů nyní Janukovyčovi úředníci přes síť zprostředkovatelů intenzivně pátrají.

Ukrajinský prezident má kromě reprezentačních vozů německých značek Mercedes-Benz a BMW ve služební garáži i vozy ruských značek GAZ a VAZ. O jejich potížích se špatným benzinem se tisk nezmiňuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám