Hlavní obsah

Stránky WikiLeaks nefungují, útočí na ně 10 000 gigabitů za sekundu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Internetové stránky organizace WikiLeaks zveřejňující tajné dokumenty už tři dny nefungují. Důvodem je jejich zahlcení. Útok je veden z nejrůznějších tisíců různých internetových adres. Problémy mají i stránky spřízněných stran.

Foto: Paul Hackett , Reuters

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange

Článek

Firma Akamai zajišťující chod stran uvedla, že útoky jsou „rozsáhlejší“ než v uplynulých letech. Stránky WikiLeaks, která v poslední době zveřejňuje interní e-maily americké poradenské bezpečnostní firmy Stratfor, byly pod zesíleným útokem od počátku srpna, oznámila organizace.

Agentura AP už v sobotu uvedla, že WikiLeaks mají na internetu problém a jejich stránky byly vyřazeny z provozu. Od té doby nefungují a potíže mají i všechny spřízněné strany. WikiLeaks o víkendu oznámila, že stránky každou sekundu zahlcují pokyny z tisíců různých adres. Stránky každou sekundu paralyzuje 10 000 gigabitů informací.

WikiLeaks si znepřátelily množství vlád po světě zejména publikováním depeší amerických diplomatů, což zdiskreditovalo nejen vedení USA, ale i dalších zemí. Šéf WikiLeaks se již několik týdnů skrývá na ambasádě Ekvádoru v Londýně. Pokud by z ní vyšel, byl by policií zatčen. Britské soudy rozhodly o vydání Assange do Švédska, kde čelí obvinění ze znásilnění. Assange tvrdí, že obvinění je politicky motivované Washingtonem.

Reklama

Výběr článků

Načítám