Hlavní obsah

Muž se zapálil před italským parlamentem, skončil těžce zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Před italským parlamentem v centru Říma se v sobotu v noci zapálil asi padesátiletý muž. Uhasili ho hlídkující policisté, ale muž přesto utrpěl popáleniny třetího stupně na 85 procentech těla a je v ohrožení života. Napsala to agentura ANSA. Motivy jeho činu zatím nejsou známé, letos se ale v Itálii chtěli upálit další dva muži – oba kvůli finanční tísni.

Foto: Profimedia.cz

Muž se zapálil přímo před budovou parlamentu. Ilustrační foto

Článek

Podle policistů se muž na náměstí Piazza Montecitorio nejdříve polil hořlavinou, kterou si s sebou přinesl v plastové lahvi, a pak se zapálil. I když se ho podařilo brzy uhasit, jsou zástupci nemocnice Sant'Eugenio, kam byl převezen, skeptičtí. Z tak vážných popálenin se totiž pacienti většinou nezotaví.

Letos v březnu se pokusil stejným způsobem spáchat sebevraždu sedmadvacetiletý Maročan, který se polil benzínem a zapálil před radnicí v severoitalské Veroně. Podle všeho proto, že nedostával plat a dostal se do neřešitelné situace.

Těžké popáleniny si způsobil také 58letý muž, který se zapálil v autě před finančním úřadem v Boloni. Tamější úředníci totiž zamítli jeho odvolání proti příkazu zaplatit tisíce eur daňového nedoplatku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám