Hlavní obsah

Čech v Německu přepadával turisty a loupil, dostal sedm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicetiletý Čech dostal v úterý v Drážďanech u soudu sedm let za to, že loni dvakrát přepadl a okradl německé turisty v Saském Švýcarsku u českých hranic. Na počátku letošního roku zase vyloupil pekařství v Sebnitzu. Jeho český kumpán dostal za podíl na loupeži v pekařství tři roky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba muži rozsudek přijali, a je tak pravomocný. K činům se už na počátku procesu doznali, díky čemuž od soudu odešli s nižšími tresty. Třicetiletému hlavnímu obžalovanému hrozilo až 15 let za mřížemi, neboť se trestného činu nedopustil poprvé.

Nezaměstnaný loďař přepadl loni v srpnu s komplici dvě dvojice výletníků na turistických trasách v Saském Švýcarsku a ohrožoval je přitom mačetou. Obral je o několik stovek eur, mobilní telefony a videokameru. Jeho kumpáni před soudem nestanuli a stále je proti nim vedeno vyšetřování.

Souzen tak byl už jen jednadvacetiletý Čech, který staršímu krajanovi pomáhal při lednovém přepadení sebnitzkého pekařství. Z něj si oba pachatelé odnesli lup 60 eur (zhruba 1500 Kč). Krátce nato je dopadli němečtí policisté a skončili ve vazbě.

Hlavní obžalovaný se u soudu za přepadení obětem omluvil a své jednání zdůvodnil potřebou získat peníze pro rodinu. "Vím, že za to musím být potrestán," akceptoval podle německých zpravodajských serverů svůj trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám