Hlavní obsah

Osmiletého chlapce na Slovensku zabilo víko kontejneru

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmiletý Jozef strčil hlavu do kontejneru na odpadky a jeho víko ho usmrtilo. Neštěstí se stalo v neděli ve slovenské obci Prakovce na východě Slovenska. Jak informoval server čas.sk, matka se dvěma dětmi vybírala odpadky z kontejneru před místním šestipodlažním domem.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

Starší z chlapců strčil hlavu do kontejneru právě ve chvíli, kdy se víko uzavřelo. Nehybné tělo chlapce zůstalo z kontejneru viset.

Neštěstí viděl jeden z obyvatel bytovky. „Zavolal souseda a společně chlapce z kontejneru vysvobodili. Položili ho na zem, snažili se ho oživit, polévali ho vodou, ale už se nehýbal. Chlapci nedokázali pomoci ani přivolaní záchranáři,“ řekla jedna z obyvatel bytovky, před níž se tragédie odehrála.

Obyvatelé domu viděli často ženu se dvěma dětmi, jak prohledává kontejnery s odpadky. „Je to hrozné. Co se divíme, když rodiče nemají co dát dětem do úst, a musí vybírat kontejnery,“ dodala obyvatelka domu.

„Přivolaný lékař cizí zavinění vyloučil. Bylo zahájeno trestní stíhání kvůli usmrcení,“ uvedla košická policejní mluvčí Jana Mésárová. Server uvedl, že chlapcova rodina žije na okraji obce v kolonii, kde žije asi sto Romů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám