Hlavní obsah

Čech s komplici v Rakousku organizoval prostituci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Sedmadvacetiletého Čecha a další tři osoby podezřelé z organizování prostituce zadržela ve Štýrsku rakouská policie. Všichni čtyři podle policie čelí obvinění, že ve svých nevěstincích nutili k prostituci ženy původem z Rumunska, napsal server kleinezeitung.at. Vyšetřování případu stále pokračuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve vazbě skončila po zátahu kromě Čecha i jeho šestatřicetiletá partnerka z Maďarska, která s ním provozovala tři nevěstince ve štýrských obcích Knittelfeld, Judenburg a Obdach. Dále byly zatčeny další dvě ženy (56 a 58 let), které vedly podniky tohoto typu v obcích Krieglach a St. Lorenzen u Knittelfeldu.

V Rumunsku policie vzala do vazby dva jejich rumunské komplice ve věku 35 a 39 let. Podle obvinění najímali ženy z nejchudších oblastí země a slibovali jim práci jako uklízečky. V Rakousku však byly nuceny k prostituci. Několik Rumunek se podle policie přihlásilo k vykonávání prostituce dobrovolně, když se o těchto podnicích ve Štýrsku dozvěděly od svých známých. Oba zadržení Rumuni tyto ženy převáželi přes hranice do Rakouska a předávali je provozovatelům nevěstinců.

Ženy však neměly žádné peníze a nemohly si zaplatit ani dopravu do Rakouska. Majitelé podniků jim peníze půjčili. Když si pak ženy ještě musely platit ubytování a stravu, zadlužily se a dostaly se tak do pasti, kterou na ně provozovatelé nevěstinců nachystali. Nezbývalo jim poté nic jiného, než si své dluhy odpracovat prostitucí. Jejich věřitelé jim odebrali i pasy.

Když si před časem jedna z žen prodlužovala cestovní pas a neobdržela ho, učinila oznámení. Tak byla na případ upozorněna policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám