Hlavní obsah

Mrtvé děti nalezené v Německu a Česku byly bratři

Berlín

Dva chlapci, které našli letos na německé a české straně Krušných hor, byli s největší pravděpodobností bratři. S odkazem na výsledky testů DNA to v pondělí oznámila německá policie. Informovala o tom agentura DPA.

Článek

"S největší pravděpodobností měly tyto děti také stejného otce," uvedl mluvčí policejního ředitelství v jihozápadním Sasku Jan Meinel. Toto tvrzení vychází ze srovnávacích testů DNA.

Němečtí vyšetřovatelé chtějí nyní na případu spolupracovat se svými českými kolegy. "Jde o to, abychom si navzájem vyměnili získané poznatky a připravili vyšetřovací plán," dodal Meinel.

První mrtvé dítě bylo nalezeno již v lednu roku 2011 v kontejneru na šatstvo v saském Schwarzenbergu ležícím blízko českých hranic. Druhého mrtvého novorozence našli letos 2. června v příkopu u silnice v Rotavě na Sokolovsku.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Dítě z Rotavy podle vyšetřovatelů zřejmě zemřelo dva nebo tři dny předtím, než se našlo. Pitva prokázala, že novorozeně bylo plně vyvinuté. Podle soudních lékařů tak není vyloučeno, že dítě ještě několik hodin po narození žilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám