Hlavní obsah

Němečtí skauti se při táboření v Tatrách přiotrávili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprad

Horští záchranáři v Nízkých Tatrách museli pomáhat při sestupu skupině německých skautů, která se přiotrávila jídlem a nebyla schopna sama sejít z hor dolů. Skupina se rozhodla přespat na vrchu Poludnica, když se v sobotu v devět hodin večer ukázalo, že mají zdravotní problémy, zavolali si mobilem pomoc.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Ilustrační foto

Článek

Deset dětí a mladých lidí ve věku od 11 do 17 let se společně s jedním dospělým rozhodlo, že přespí pod širým nebem, i když počasí nebylo ideální. Skupina sice měla vybavení včetně jídla, tím se ale pravděpodobně účastníci přiotrávili.

Dolů jim pomáhali záchranáři, některé snášeli na nosítkách. "Dvanáctiletý chlapec a sedmnáctiletá dívka nebyli pro silné zvracení a bolesti břicha schopni sestoupit sami," uvedli na webu horští záchranáři. Ostatní šli sami, dalším dvěma se ale udělalo tak špatně, že nebyli schopni pokračovat a záchranáři se pro ně vraceli. Všichni byli převezeni na infekční oddělení nemocnice v Ružomberoku.

Horská služba považuje jejich nápad za nezodpovědný, protože na večer a noc bylo vydáno varování před bouří.

Skauti pocházeli z okolí německého města Kassel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám