Hlavní obsah

Mečiar: Rozdělení ČSFR byl správný krok, přinesl jen dobro

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar považuje rozdělení Československa i s odstupem dvaceti let za správný krok. „Dvacet let to přináší dobro,“ uvedl Mečiar, který v sobotu oslavil 70. narozeniny.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar

Článek

Václava Klause, který se s ním na rozpadu ČSFR podílel, označil Mečiar za jediného reálného politika na české politické scéně. Rovněž vyčetl Slovákům, že o potřebnosti rozdělení Československa stále pochybují. „Proč Slováci stále o sobě pochybují, to opět pospíchají ztratit samostatnost?“ položil otázku Mečiar.

Expremiér označil výsledky letošních parlamentních voleb, v nichž jeho Lidová strana HZDS nezískala ani procento hlasů, za volební urážku. „Národ, který chce mít osobnosti, si jich musí vážit. Pokud si je neváží, to není prohra těch osobností, to je prohra toho národa,“ dodal Mečiar.

Vladimír Mečiar se loučil písní S Pánom Bohom

Expremiér oslavil v sobotu ve své vile Elektra v Trenčiansky Teplicích 70. narozeniny. Na oslavu nepřišel nikdo z aktivních politiků. Premiér Robert Fico mu blahopřál písemně. Český prezident Václav Klaus rovněž. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám