Hlavní obsah

Pacient v britské nemocnici natolik trpěl žízní, že volal policii

– Londýn
Novinky,

V Británii od pondělí úřad koronera vyšetřuje smrt 22letého mladíka, který zemřel v roce 2009 v nemocnici na dehydrataci. Nedostal napít ani potřebné léky, které mu udržovaly hladinu tekutin v těle. Kane Gorny, kterému úspěšně odoperovali nádor na mozku, byl v londýnské nemocnici svatého Jiřího kvůli operaci kyčlí.

Foto: Profimedia.cz

Kane Gorny na archivním snímku.

Článek

Gorny měl zhoubný nádor na mozku, který se v roce 2008 podařilo úspěšně odstranit. Od té doby však měl porušenou funkci žláz s vnitřní sekrecí a musel dostávat hormonální preparáty, které kontrolují mimo jiné hladinu tělních tekutin. Steroidy, které dostával, oslabily jeho kostí, a proto potřeboval operaci kyčlí, aby neskončil na vozíku.

Kane byl varován, že bez těchto léků může zemřít. Přesto mu je zapomněla sestra dát. Nedostal ani napít. Mladík byl v tak zoufalé situaci, že volal tísňovou linku 999. Policisté sice přijeli do nemocnice, ale tam jim bylo řečeno, že Kane je volal proto, že je zmatený. O několik hodin později mladík zemřel.

Ještě před smrtí přijela do nemocnice jeho matka, která se snažila ověřit lékařskou péči a dosáhnout jejího zlepšení, ale dozvěděla se jen, že její syn je v pořádku, jen je trochu zmatený a neklidný.

Zjistila přitom, že syn má úplně suchý jazyk a vyprahlé rty. Sestry jí však jen opakovaly, že její syn je v pořádku.

Krátce poté začal mladík umírat a hlavní lékař rodiče přivolal, aby se na syna naposled přišli podívat.

Pokud by dospěl úřadu koronera k závěru, že příčina smrti nebyla přirozená, bylo by zahájeno trestní stíhání odpovědného nemocničního personálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám