Hlavní obsah

Pohřební vozy s mrtvými z Chorvatska jsou na cestě do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb
Aktualizováno

Do chorvatského Karlovace v pátek ráno dorazila pětice pohřebních vozů z České republiky a Slovenska, aby převezly těla osmi obětí sobotní tragické nehody českého autobusu. Oznámil to chorvatský zpravodajský server 24sata.hr.

Foto: ČTK/AP

Vrak českého autobusu po tragické nehodě v Chorvatsku

Článek

Pitva obětí podle chorvatského serveru prokázala, že příčinou smrti všech osmi lidí byla zranění utrpěná při nehodě. Je tak zřejmě vyloučena možnost, že řidič dostal za volantem infarkt.

Nezbytné formality zabraly tři a půl hodiny, na cestu do ČR se vozy mohly vydat až před polednem. V Karlovaci zůstává již jen vrak autobusu, který ještě musejí prohlédnout chorvatští odborníci.

Foto: Cropix

Chorvatští záchranáři přepravují zraněné do vrtulníku, který je transportoval do nemocnice

V sobotu pro zraněné turistky, které jsou po nehodě v chorvatských nemocnicích, poletí armádní letecký speciál. Nejprve zamíří do Zadaru a poté do chorvatského hlavního města Záhřebu, odkud přepraví zpět do ČR zraněné.

Nemocnici opustila jedna ze zraněných

Z brněnské vojenské nemocnice byla v pátek propuštěna jedna z turistek, která se při nehodě zranila. Uvedla to Zdena Balcárková ze sekretariátu ředitele nemocnice. Už ve středu byl z nemocnice propuštěn druhý řidič autobusu.

V péči lékařů brněnské nemocnice tak zůstávají dva zranění turisté. Podle Balcárkové by měli být propuštěni začátkem příštího týdne.

Ve Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích jsou ještě dvě turistky. Jednu z Chorvatska převezla sanitka v úterý. Druhá je v Brně od čtvrtka. "Jejich stav je stabilizovaný," řekla mluvčí nemocnice Anna Mrázová.

Při sobotní nehodě autobusu ve středním Chorvatsku zemřelo osm lidí z celkových 51 cestujících. Mířili na dovolenou na Makarskou riviéru. Zájezd zorganizovala brněnská cestovní kancelář Atlas Adria, která si autobus najala u jindřichohradecké dopravní společnosti JH Bus.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám