Hlavní obsah

V deset ráno se nikde hlásit nebudu, chci do vězení, řekl zloděj u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coventry

S nezvyklou žádostí o uvěznění předstoupil před soudce v anglickém městě Coventry 21letý Kierran Batchelor usvědčený ze dvou domovních vloupání. Mladý muž soudci oznámil, že podmínečný trest s povinností hlásit se každý den dopoledne dohlížiteli, mu nevyhovuje. Požádal tedy o uvěznění, aby už se nemusel hlásit a vstávat kvůli tomu předčasně z postele. Soudce David Herbert mu vyhověl, informoval list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Batchelor stanul před soudcem minulý pátek, protože ve zkušební době porušil podmínky trestu uděleného soudem v dubnu.

Soudce Herbert prohlásil, že je ochoten mladému muži dát druhou šanci. Ten mu ale bez okolků odvětil, že schůzky v 10:00 na něj byly moc brzy a jemu se nechtělo vstávat. Soudce požádal, aby ho poslal do vězení a on se mohl konečně dospat.

"Končil jsem v práci v 06:00 a v 10:00 jsem se musel hlásit. Úplně mi to zničilo spánkový režim, bylo toho na mě moc. Raději bych šel do vězení a měl to za sebou," vysvětlil Batchelor soudci.

Ten jej následně po kladné odpovědi na ujišťující dotaz, zda se Batchelor dobrovolně vzdává podmínečného trestu, poslal na 40 týdnů do vězení.

"Dostal jste šanci a nechopil jste se jí. Spousta jiných lidí by řekla, že jste měl štěstí," upozornil soudce. Usmívající se Batchelor si ale jeho slova k srdci moc nebral a když ho odváděli ze síně, soudci poděkoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám