Hlavní obsah

Stav zraněných dvojčat z chorvatského autobusu se zlepšuje

– Záhřeb • Aktualizováno

Stav třináctiletých dívek - dvojčat, která byla zraněna při sobotní nehodě autobusu v Chorvatsku, se zlepšuje. Uvedl to v pondělí ošetřující lékař. Jedna z dívek je ve vážném stavu v umělém spánku. Z něj by ji lékaři mohli probudit v úterý.

Foto: ČTK/AP

Zranění Češi v nemocnici v Gospiči

Článek

Dívka utrpěla mnohočetná zranění včetně úrazu mozku, je nadále v umělém spánku, ale začíná reagovat a sama dýchat. Mohla by být probuzena v úterý. Lékaři jí snižují dávky sedativ.

Dívce operovaly obě nohy v oblasti kolen a pod nimi. Navíc má zranění hlavy a je napojena na umělou plicní ventilaci.

Podle slov českého konzula ve Splitu Pavla Bednáře pro ČT se stav dívky zlepšuje každým momentem.

Foto: ČTK/AP

Převrácený autobus, v němž cestovalo 51 lidí.

Její sestra, která utrpěla lehčí zranění, je už bez teplot. Podle serveru javno.hr by mohla být převezena do České republiky, pokud se o tom rozhodne. Není to však pravděpodobné. S dívkami jsou jejich rodiče, kteří autobusem necestovali. Jejich dcery jely na dovolenou s babičkou.

Na cestě z nemocnice v chorvatském Gospiči zpět do České republiky je další zraněná turistka. Po sobotní nehodě v ní stále zůstávají čtyři pacienti. ČTK to řekla česká konzulka v Rijece Jindra Malá.

Autobus havaroval v sobotu časně ráno na dálnici A1. Osm z 51 lidí ve vozidle nehodu nepřežilo. Její příčina zatím není známa, v Chorvatsku se hodně spekulovalo o tom, že řidič za volantem usnul.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nehoda českého autobusu v ChorvatskuVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám