Hlavní obsah

Čeští turisté se ocitli v nesnázích ve slovenských horách

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská horská záchranná služba (HZS) zasahovala v sobotu ve dvou případech, kdy se do nesnází dostali čeští turisté. Oba případy skončily pro turisty šťastně. O záchranných akcích informovali horští záchranáři.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V sobotu odpoledne telefonoval záchranářům personál hotelu Sliezsky dom, že se zranila česká turistka. Informace nebyla úplná, protože turisté měli v terénu špatný signál mobilního telefonu. Následně bylo upřesněno, že skupina turistů se nachází pod Polským hřebenem ve Velické dolině. Turistka zde uklouzla na sněhu a klouzala asi padesát metrů. Na chvíli přitom ztratila vědomí.

HZS požádala o spolupráci leteckou záchrannou zdravotní službu. Vrtulník vysadil v dolině lékaře a záchranáře HZS. Turistka byla na místě ošetřena a záchranáři jí na nosítkách transportovali do míst, kde vrtulník mohl přistát. Ten ženu převezl do popradské nemocnice.

Ve stejný den se zranil český horolezec v oblasti Malého kežmarského štítu. Měl zraněnou nohu. Záchranáři HZS ho na místě ošetřili a transportovali terénním vozidlem na Bílou vodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám