Hlavní obsah

Muž hlásící se k Al-Káidě držel ve francouzské bance rukojmí

Toulouse
Aktualizováno

Čtyři rukojmí ve středu zajal v bance ve francouzském Toulouse muž, který se hlásí k teroristické síti Al-Káida. Muž v bance nejprve vystřelil do vzduchu a žádal o jednání se šéfem speciální jednotky, která letos ve městě zlikvidovala Mohameda Meraha, jenž zabil tři židovské děti, rabína a tři výsadkáře. Po několika hodinách únosce dvě rukojmí propustil, následně byl policií zadržen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Terorista drží v bance čtyři rukojmíVideo: Reuters

 
Článek

Únosce vstoupil do banky nedlouho po 10. hodině a krátce před 15. hodinou propustil jednu zadržovanou ženu a o hodinu a půl později druhou, uvedl server Le Monde s odkazem na policii. Následně informovala agentura AFP, že policie muže zadržela.

Při zatýkání padlo několik výstřelů a únosce byl zraněn.

Mezi rukojmími, kteří jsou všichni v pořádku, byl i ředitel pobočky banky CIC. Budova se nachází jen sto metrů od místa, kde Merah žil a byl zabit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie obklíčila místo činu v ToulouseVideo: Reuters

Policisté si nebyli jisti, zda asi 30letý muž mluvil pravdu, když hovořil o vazbách na Al-Káidu. Podle policisty Cedrika Delageho zajal rukojmí poté, co se mu nepodařila bankovní loupež. Jiný vyšetřovatel později prohlásil, že mužovy motivy jsou náboženské. Večer vyšetřovatelé vazby na Al-Káidu vyloučili.

Okolí banky bylo pro zbytek dne vyklizeno a uzavřeno a na místo byla povolána i elitní zásahová jednotka RAID.

Jde už o druhý podobný případ z poslední doby, protože 7. června ozbrojený muž vzal jako rukojmího člena ochranky francouzské meteorologické služby Meteo France v Toulouse.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní zásah proti Mohamedu MerahoviVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám