Hlavní obsah

Nejmladší z Romů, zavražděných v Hurbanovu, vykradl sběrné suroviny

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hurbanovo/Bratislava

Členové romské rodiny Lakatošových, z nichž tři padli za oběť sobotní střelbě v Hurbanovu, byli podezřelí z několika trestných činů. Nejmladší ze zavražděných měl na krku obvinění z krádeže v místních sběrných surovinách. Byl jedním ze tří pachatelů, kteří tam letos v březnu ukradli barevné kovy v hodnotě tisíc eur.

Foto: TV Markíza

Dům, ve kterém slovenský městský policista zastřelil tři lidi.

Článek

Podle televize Markíza romská rodina už delší dobu znepříjemňovala život svému okolí. Členové rodiny měli ve městě vykrádat domy a krást benzín z nádrží zaparkovaných automobilů. Na dvoře domu rodina rozebírala automobily a obchodovala s nimi.

„Obyvatelé ulice nás sem často volali. Výtržnosti a špína byly na denním pořádku,“ říká náčelník městské policie Marián Botoš a dodal: „Byla to problematická rodina.“

Juhásze znali jako slušného člověka

Výjezdů městské policie na hlavní Komárňanskou ulici, kde rodina Lakatošových bydlí, se zúčastňoval i městský strážník Milan Juhász, který v sobotu vraždil.

Obyvatelé města Juhásze znali jako slušného člověka a dobrého policistu. „Museli mu nějak ublížit, když spáchal něco takového. To musel být zkrat,“ uvedla jedna z obyvatelek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Svědci popisují tragédii v HurbanovuVideo: Reuters

V ulicích Hurbanova od soboty hlídkují pouze státní policisté. Městští strážníci v ulicích nejsou. Ve městě i v okolí rostou obavy z dalších násilných činů, zejména z odvety Lakatošových za vraždy. [celá zpráva]

Juhász byl obviněn z trojnásobné úkladné vraždy, pokusu o vraždu, protože další dva členy rodiny postřelil, a z nedovoleného ozbrojování. [celá zpráva]

Zůstává ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám