Hlavní obsah

U Atén zuří požáry porostu

Atény

Více než 250 hasičů v neděli už druhý den bojuje s rozsáhlým požárem, který zuří v řídce obydlené oblasti Palea Fokaia ležící jižně od Atén. Oheň se rozšířil ze staveniště, na kterém dělníci svařovali konstrukce. V noci plameny postupovaly vpřed po linii dlouhé 12 kilometrů směrem k městu Keratea, které leží asi 50 kilometrů jižně od metropole.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Oblast kolem Atén zasáhly mohutné požáryVideo: Reuters

 
Článek

Podle místních úřadů už shořelo několik domů, tři hasiči jsou zranění. Požár se šířil velmi rychle, tráva i další porosty byly velmi suché, uvedla agentura Reuters. Oheň rozdmychával silný vítr. Ohroženy proto byly i domy v nedalekém městě Keratea.

Na místě zasahují desítky hasičských jednotek, které mají k dispozici 60 aut a čtyři vrtulníky. Celá oblast je odpojena od elektrického proudu, aby hasiči nezpůsobili při práci zkrat.

Foto: ČTK/AP

Řecký hasič u požáru lesa v Palea Fokaia

"Zničených je nejméně deset menších skladů a dva opuštěné domy. Oheň pořád hoří, ale vítr se trochu zklidnil. Do odpoledne by mohlo být po všem," řekl v neděli agentuře Reuters velitel jedné hasičské jednotky.

Požáry jsou v Řecku v horkých letních měsících obvyklé. Nejničivěji udeřily v roce 2007, kdy při nich zahynulo 65 lidí a bylo zničeno několik vesnic a tisíce hektarů lesů i zemědělských pozemků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám