Hlavní obsah

Policista zastřelil na Slovensku tři Romy nelegálně drženou zbraní

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Ve slovenském městě Hurbanovo zastřelil v sobotu 51letý městský policista tři Romy a další dvě osoby zranil. Na místě zasahovala speciální jednotka slovenské policie. Jak informovala slovenská média, policista, který střílel nelegálně drženou zbraní, nebyl ve službě. Nějakou dobu se ukrýval ve vedlejší ulici, pokoušel se vniknout do domu starostky a vyhrožoval sebevraždou. Pak se vzdal, uvedl server tvnoviny.sk.

Foto: TV Markíza

Dům, ve kterém slovenský městský policista zastřelil tři lidi.

Článek

Policista přišel před rodinný dům v Hurbanově okolo jedenácté dopoledne. Vstoupil na dvůr, domu, kde žijí dvě početné romské rodiny, a začal náhle střílet na lidi, kteří tam seděli. Za oběť mu padli tři lidi - zabil otce, syna a švagra, postřelil dalšího syna a jeho nevěstu. Všechny oběti jsou z jedné rodiny.

"Tři muži byli mrtví na místě, ženu s prostřeleným stehnem odvezli záchranáři do nemocnice v Komárně, kde ji operují, " uvedl mluvčí operačního střediska záchranné služby Boris Chmel. Postřelený byl zasažen do hrudi a je ve vážném stavu.

Městská policie v městě Hurbanovo případ zatím nekomentovala a nitranská policejní mluvčí Božena Bruchterová pouze podle deníku Sme konstatovala: "Zatím nevíme, jaký měl motiv, ani z jaké zbraně střílel."

Policista se dobýval do domu starostky

Po útoku se policista přesunul do sousední ulice, která byla uzavřena. Na místě zasahovala  speciální jednotka policie.

Podle mluvčí Bruchterové se muž pokoušel dostat do domu starostky města, ale ta nebyla doma. Sedl si na schody, které k němu vedly. Policejnímu vyjednavači sdělil: "Nechci nikomu ublížit." Po půlhodinovém vyjednávání se vzdal.

Podle České televize měl policista u sebe krátkou nelegálně drženou pistoli ČZ. Bude obviněn buď z vraždy, nebo úkladné vraždy.

Reklama

Výběr článků

Načítám