Hlavní obsah

Mussoliniho vnučka podepisovala jeho fotky v parlamentu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská poslankyně a vnučka bývalého fašistického vůdce Benita Mussoliniho byla přistižena, jak během rozpravy v parlamentu podepisuje fotografie svého děda. Poslanci zrovna projednávali přijetí protikorupčního zákona.

Foto: Profimedia.cz

Alessandra Mussoliniová

Článek

Fotografové ve středu přistihli Alessandru Mussoliniovou, jak rozdává autogramy na rub Mussoliniho černobílých snímků. Na jednom z nich fašistický vůdce v černé uniformě zdraví se zdviženou pravicí.

Mussoliniová snímky podepisovala pro svoji kolegyni a poslankyni za pravicovou stranu Liga severu Carolinu Lussanovou. Řekla, že to udělala pro přítelkyni, která je „nostalgickou obdivovatelkou“ jejího děda, jenž podnikl výpad do severní Afriky, zavedl rasové zákony a byl Hitlerovým spojencem během války.

Média upozornila, že v době, kdy se někdejší modelka Mussoliniová věnovala podepisování fotek, projednával se a odhlasovával protikorupční zákon.

Záležitost vyvolala bouřlivou kritiku z řad opozice. „V německém parlamentu by nikdy nemohl být poslanec s příjmením Hitler,“ ohradila se poslankyně Paola Conciová k tomu, že Mussoliniová vůbec ve sněmovně sedí.

Foto: Profimedia.cz

Benito Mussolini

„Nechápu, proč to všechny tak zajímá,“ prohlásila 49letá zástupkyně strany Lid svobody expremiéra Silvia Berlusconiho. „Je to můj dědeček,“ prohlásila s tím, že fotky podepisovala už mockrát a ještě bude.

Benito Mussolini byl svržen v roce 1943 a společně se svou milenkou Clarou Patacciovou popraven partyzány.

Reklama

Výběr článků

Načítám