Hlavní obsah

Před utkáním Ruska s Polskem se ve Varšavě poprali fanoušci

Varšava

Pochod více než 5000 ruských fanoušků centrem Varšavy na fotbalový stadion před úterním utkáním mistrovství Evropy s Polskem skončil násilnostmi. Radikální polští fandové, kteří se poprali i mezi sebou, podle agentury AP zaútočili na ruské příznivce fotbalu, kteří rovněž odpověděli rvačkami. Několik lidí bylo zadrženo.

BEZ KOMENTÁŘE: Před utkáním Ruska s Polskem se ve Varšavě poprali fanoušci

 
Článek

Bitky, při kterých padaly rány do obličeje a kopance, se zúčastnilo na obou stranách několik desítek chuligánů. Několik lidí utrpělo zranění, nejméně jeden člověk byl zraněn vážně.

RIA Novosti uvedla, že policie vypálila varovné výstřely. Policisté po potyčkách zadrželi několik polských fanoušků, další Polák byl zadržen poté, co se vmísil do ruského průvodu a vykřikoval urážlivé slogany. V pohotovosti mají úřady vodní děla, podle RIA Novosti ale není jasné, zda byla použita.

Nedaleko mostu u stadionu se část ruských fanoušků poprala s policií, podle AP bylo několik z nich zadrženo.

Foto: Jerzy Dudek, Reuters

Střet polských fanoušků s ruskými ve Varšavě

Před stadionem čekala na Rusy skupina polských fanoušků, kteří v místě odpalovali dělobuchy. Policie proto původní trasu pochodu změnila a ruské fandy vpustila na stadion jiným vchodem, aby zabránila dalším střetům.

Část evidentně opilých polských fanoušků se poprala také mezi sebou, nejméně dva skončili s krvácením na zemi, jeden byl podle všeho v bezvědomí. Policisté zadrželi nejméně tři Poláky.

Reklama

Výběr článků

Načítám