Hlavní obsah

Novinář Nicholson může vydat knihu o slovenské Gorile

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Bratislavě zrušil předběžné opatření okresního soudu, který v únoru 2012 zakázal vydání a šíření knihy o spisu tajné služby Gorila. Novinář Tom Nicholson tak může svou knihu vydat.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slováci při únorových protestech proti Gorile

Článek

Mluvčí soudu Pavol Adamčiak potvrdil, že pro vydání předběžného opatření nebyly splněny zákonné předpoklady. „Odvolací soud návrh na předběžné opatření zamítá,“ dodal Adamčiak.

„Jsem rád, že lidé si budou moci přečíst knihu o této kauze a rozhodnutí soudu už nebude překážkou vydání knihy,“ reagoval Nicholson.

K soudu se obrátil spolumajitel finanční skupiny Penta Jaroslav Haščák, který na novináře podal žalobu. Současně požádal o vydání předběžného opatření, čímž chtěl zabránit vydání knihy.

Spis Gorila má odhalovat korupci v politice a propojení politických špiček a finančních skupin. Na Slovensku odhalení kauzy vyvolalo masové protesty v ulicích měst. Ty však utichly po březnových parlamentních volbách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám