Hlavní obsah

Letadlo české výroby v bouři přistávalo u Kyjeva, zahynulo v něm pět lidí

Malé letadlo typu Let L-410 muselo v neděli nouzově přistát během silné bouřky nedaleko ukrajinského Kyjeva u letiště Boroďanka. Během prudkého dosednutí na palubě, kde cestovali parašutisté, zahynulo pět lidí, včetně jednoho Rakušana. Dalších 15 osob se zranilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo s parašutisty nouzově přistávalo u KyjevaVideo: Reuters

 
Článek

Informaci o tragickém přistání podalo ukrajinské ministerstvo pro zvláštní situace ústy své mluvčí Julie Jeršovové bez dalších podrobností.

Foto: ČTK/AP

Experti zkoumají trosky spadlého Letu L-410 u Boroďanky.

V letadle bylo během přistání 17 parašutistů a tři členové posádky. Stanice Channel 5 uvedla, že piloti se rozhodli krátce po startu kvůli silné bouři opět přistát, jejich stroj však začal strmě padat doprostřed pole. Záběry z místa nehody ukazují silně poškozenou kabinu pilotů a ulomené kolo letadla.

Foto: Anatolij Stěpanov, Reuters

Experti zkoumají trosky spadlého Letu L-410 u Boroďanky.

Příčina nehody je předmětem vyšetřování, ukrajinský úřad pro letectví již ustavil zvláštní komisi, která se případem zabývá.

Foto: Anatolij Stěpanov, Reuters

Experti zkoumají trosky spadlého Letu L-410 u Boroďanky.

Let L-410 Turbolet je dvoumotorové dopravní a transportní letadlo, které se vyrábělo od 70. let v bývalém Československu a s úpravami se vyrábí dosud. Jedním ze zákazníků Letu Kunovice je v hojné míře právě Ukrajina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám