Hlavní obsah

Tramvaji přestaly fungovat brzdy, na křižovatce smetla dvě auta

Perm

Srážkou s autobusem a osobním vozem skončila sobotní jízda tramvaje v ruském Permu. Tramvaji při přejezdu mezi depy vypověděly službu brzdy a řítila se stále rychleji frekventovanou ulicí v centru města. Vůz se zastavil až po srážce s osobním vozem, po níž skončil mimo koleje.

BEZ KOMENTÁŘE: Děsivá srážka automobilu s tramvají

 
Článek

Nebezpečnou jízdu zachytila pouliční kamera. Tramvaj, v níž seděl pouze řidič, se nejprve střetla s autobusem, který se ještě protáhl před ní, skončil však na chodníku a narazil do budovy kostela. V autobuse byly dvě desítky lidí, z nichž pět bylo zraněno.

Kamery zaznamenaly až druhou nehodu na křižovatce o pár desítek metrů níže z kopce. Tramvaj do křižovatky vjela na červenou a z boku do ní v plné rychlosti najel osobní vůz nissan. Zároveň tramvaj svojí přední částí "nabrala" ještě jedno vozidlo, do něhož pak narazila ještě jednou poté, co v důsledku srážky vykolejila a přetočila se o 270 stupňů.

Nehoda si jako zázrakem nevyžádala žádné oběti, celkem se zranilo deset lidí. Podle vyšetřovatelů tramvaji přestaly fungovat brzdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám